Predstavujeme: Dräger Alcotest 5000

V nasledujúcich niekoľkých článkoch si v našom blogu postupne povieme niečo viac o alkohol testeroch spoločnosti Dräger. Ako prvý predstavíme kvalitný beznáustkový tester Dräger Alcotest 5000.

Tento tester je inovatívnym produktom, ktorý ponúka vysokú spoľahlivosť. Jeho najväčšie kúzlo sa skrýva v špeciálnom lieviku, ktorý znižuje spätný tok vydychovaného vzduchu na minimum, čím v podstate plní až nadštandardne všetky hygienické požiadavky na alkohol tester. Merania sa môžu vykonávať bez potreby telesného kontaktu s testovaným subjektom. Nie je teda potrebné neustále meniť náustky, keďže testované subjekty jednoducho fúknu do špeciálneho lievika. Vďaka už spomínanému unikátnemu dizajnu nehrozí takmer žiadne riziko z prenosu akýchkoľvek patogénov z predchádzajúcich testov.

Prekvapujúca je aj rýchlosť tohoto alkohol testera – dokážete vykonať až 12 po sebe idúcich testov na prítomnosť alkoholu v dychu v priebehu jedinej minúty.

Žiaden problém preňho nie je ani „vzdialenosť“. Ak potrebujete napríklad na svojom pracovisku skontrolovať niekoho, kto priamo nie je vedľa alkohol testera (napr. vodič kamiónu), viete na zadnú stranu testera pripojiť štandardnú selfie tyč. Túto možnosť poskytuje šikovný 1/4“ závit.

Taktiež je veľmi potešujúca aj výdrž batérii. Iba s jedným setom batérii môže Dräger Alcotest 5000 vykonať viac ako 5000 testov. Pri výdrži batérii samozrejme nezáleží aký podiel má z týchto 5000 meraní aktívne meranie (testovaný subjekt fúka do špeciálneho lievika) a pasívne meranie (teda meranie alkoholu v okolitom vzduchu alebo alkoholu v podozrivých nápojoch).

Samotné zariadenie má naozaj jednoduché a intuitívne ovládanie. Dräger Alcotest 5000 sa aj vďaka výraznému tlačidlu OK radí k najnovšej generácii osvedčených, ľahko ovládateľných zariadení na testovanie alkohol od spoločnosti Dräger. Rozhranie celého procesu testu na alkohol je jazykovo neutrálne, vďaka symbolom zobrazujúcim sa na displeji. Dve pomocným tlačidlám so zobrazením šípok môžete zobraziť najnovšie výsledky testov, vynulovať počítadlo testov, skontrolovať najbližší naplánovaný dátum kalibrácie alebo v prípade potreby nastaviť aj iný jazyk.

Dräger Alcotest 5000 nájdete aj v našej ponuke. Ak vás zaujal, môžete sa aj pozrieť aj na detailnejšie technické špecifikácie v popise produktu. Na záver si môžete pozrieť video, ktoré zhŕňa všetky vlastnosti Dräger Alcotest 5000.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz