Iba kvalitný alkohol tester bude zobrazovať skutočné množstvo alkoholu

 

Súčasný trh zákazníkom ponúka širokú škálu alkohol testerov, ktoré ľahko a rýchlo určujú hladinu alkoholu v dychu. Ako nájsť medzi nimi kvalitné, presné a spoľahlivé zariadenie?

V súčasnosti čoraz menej krajín toleruje jazdu pod vplyvom alkoholu. Opitý vodič môže byť potrestaný pokutami vrátane skonfiškovania vodičského preukazu, a dokonca môže skončiť aj za mrežami. Najmä z bezpečnostných dôvodov a za účelom znižovania nehôd na cestách boli pravidlá pre opitých vodičov sprísnené v prospech ostatných vodičov. Alkohol má upokojujúce a uspávajúce účinky, spomaľuje reakciu, zhoršuje úsudok a môže zvyšovať agresivitu počas jazdy (pri všetkej úcte, napríklad, keď máte pred sebou autoškoláka alebo menej skúseného človeka). Uvedené skutočnosti môžu vyvolať a podporiť pravdepodobnosť budúcich dopravných nehôd, ktoré veľakrát majú tragické následky.

Aj relatívne nízka hladina alkoholu v krvi môže byť drahý špás, aj keď nespôsobuje dopravnú nehodu. Pokuty sú stále vyššie a viac ako 0,25 mg / l alkoholu v dychu môže znamenať odobratie vodičského preukazu na mieste. Alkohol testery sú preto čoraz populárnejším nástrojom nielen pre zamestnávateľov a policajtov, ale aj pre zodpovedných vodičov, ktorí sa chcú vyhnúť riskantnému riadeniu motorového vozidla pod vplyvom alkoholu.

Srdcom každého alkohol testera je vnútorný snímač, ktorý v prístroji pracuje najtvrdšie. Existujú dva rôzne typy senzorov, ktoré zabezpečujú prevádzku zariadenia, sú to senzory polovodičové a senzory elektrochemické. Snímač polovodičového testera je krátkodobý, menej presný a menej spoľahlivý, preto má aj lepšiu cenu. Elektrochemické snímače, na rozdiel od polovodičových, majú výnimočnú presnosť, spoľahlivosť a takmer neobmedzenú životnosť. Vďaka svojmu princípu fungovania (alkohol sfúknutý do výrobku je dostatočný na vytvorenie elektrického napätia), prináša zariadeniu takú výhodu, že snímač sa nepoškodí alebo len minimálne. Zariadenia založené na palivových článkoch nie sú v súčasnosti využívané len políciou, štátnymi inštitúciami, spoločnosťami, ale sú súčasťou mnohých bežných zariadení.

Ak sa chcete uistiť, že kupujete kvalitu a tester bude spĺňať vaše požiadavky, porovnajte jednotlivé parametre a vyberte si to najvhodnejšie zariadenie. Niektoré testery na alkohol majú rôzne doplnkové možnosti - napríklad nabitie mobilných telefónov, fotoaparátov, pripojenie k počítaču, zabudované baterky atď. Vo všetkých prípadoch by mal byť tester alkoholu vybratý z produktového sortimentu dôveryhodného obchodníka, ktorý zaručuje kvalitu výrobku a dlhodobú spoľahlivú prevádzku.

V súčasnosti existuje veľa rôznych typov výrobkov vyrábaných rôznymi výrobcami, ktorí sa snažia pritiahnuť pozornosť svojich zákazníkov k funkciám a príslušenstvu výrobku. Každý výrobca má svoju vlastnú stratégiu a pokúša sa vyvíjať svoje výrobky určitým smerom. Preto nie je zaručené, že u konkrétneho výrobcu nájdete presne to, čo hľadáte. Vo všetkých prípadoch je prospešné porovnávať viacero typov alkohol testerov pred výberom najvhodnejšieho, pretože každé zariadenie vyniká v niečom inom. Či už hľadáte spoľahlivé zariadenie za rozumnú cenu, maximálnu presnosť, rýchlosť, dlhú životnosť, dodatočnú funkčnosť, nezabudnite na najdôležitejšiu vec - hlavným účelom testera sú presné a spoľahlivé výsledky, aby ste predišli nepríjemnostiam a možno aj vážnym problémom.

Našu širokú ponuku alkohol testerov nájdete na stránke www.dychovaskuska.sk

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz