Ako znížiť hladinu alkoholu v krvi?

V prípade, že je už alkohol v krvi len ťažko sa dá znížiť jeho hladina. Pečeň vykonáva svoju funkciu pri odbúravaní alkoholu v krvi pomaly bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte, aby ste jej činnosť urýchlili. Jediný ozajstný spôsob ako znížiť obsah alkoholu v krvi je buď obmedziť množstvo požitého alkoholu alebo spomaliť vstrebávanie do krvi. 

    Akým spôsobom postupovať aby ste znížili vstrebávanie alkoholu do krvi? Tu sú overené spôsoby:

  1. Skonzumovať veľkú porciu jedla s vysokým obsahom škrobu (napr. chlieb, ryža, zemiaky, cestoviny). Jedlo vo vašom žalúdku absorbuje nejakú časť alkoholu, čím spomalí tempo vstrebávania alkoholu.

  2. Pite pomaly. Pečeň dokáže spracovať len určité množstvo alkoholu v určitom čase, preto ak pijete rýchlo zvyšujete množstvo alkoholu v krvi. Väčšina ľudí dokáže spracovať iba jeden drink za hodinu.

  3. Aj jedenie medzi pitím pomôže: či už chlieb, snacky, ovocie alebo iné jedlá s vysokým obsahom škrobu. Toto spomaluje vstrebávanie alkoholu a pomôže udržať hladinu cukru v krvi, čo môže pomôcť zmierniť utrpenie po “opici”.

  4. Pite veľa vody. Hoci pečeň spracováva väčšinu alkoholu vo vašom tele, obličky spracovávajú asi 5%. Pitie dostatočného množstva vody pomože obličkám detoxikovať vaše telo efektívnejšie a predchádza dehydratácii.

  5. Po pití si dajte prestávku, vypite pohár vody a potom si pospite. Zobudíte sa aspoň čiastočne zotavený z požívania alkoholu.

Každopádne hladinu alkoholu v krvi môžete skontrolovať, ak máte k dispozícii alkohol tester. Pokiaľ žiadny nevlastníte, môžete si ho objednať tu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz